Corona-toelage voor Merksemse culturele verenigingen

De coronacrisis had een grote impact op de Merksemse culturele verenigingen. Niet alleen het sociale verenigingsleven lag voor langere tijd stil, maar er waren ook financiële gevolgen.

Nu alle culturele verenigingen stilaan weer opstarten, worden de gevolgen zichtbaar. Verenigingen organiseerden veel, maar moesten last-minute activiteiten annuleren. Of ze maakten extra kosten om hun activiteiten veilig te laten verlopen, zoals bijvoorbeeld de aankoop van ontsmettingsgel of de huur van grotere ruimtes.

Om de Merksemse culturele verenigingen te steunen, biedt het district een toelage aan om extra kosten omwille van corona te dekken. Op www.merksem.be/subsidies staat het reglement. Aanvragen voor de toelage kunnen worden ingediend tot het einde van 2021.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.