Gezinsbond Merksem viert 100ste verjaardag

In 1921 werd de ‘Bond van de Talrijke Huisgezinnen’ opgericht als sociale beweging voor het gezin. Ondertussen kennen we de organisatie onder de naam ‘Gezinsbond’. Ter ere van het 100-jarige bestaan werd de Merksemse afdeling in de bloemetjes gezet in het districtshuis van Merksem.

Een gezins- en kindvriendelijke samenleving waar iedereen zich thuis voelt en zijn stem kan laten horen, los van zijn achtergrond en familiale situatie. Bouwen aan een Vlaanderen waar iedereen maximale ontplooiingskansen krijgt en elkaar helpt. Dat is het droombeeld waaraan Gezinsbond werkt, vanuit een geloof dat gezinnen de basis zijn van een hechte samenleving en dat leden en vrijwilligers een onmisbare kracht zijn om die missie te realiseren. En dat doen ze dit jaar al 100 jaar.

Wat begon als een organisatie die zich na WOI inzette om gelijkwaardige levensomstandigheden te creëren tussen gezinnen met en zonder kinderen, groeide uit tot de Gezinsbond van vandaag. Gezinsbond behartigt belangen, informeert, ondersteunt, verbindt, biedt voordelen en diensten aan en is een aanspreekpunt en wegwijzer voor alle soorten gezinnen.

Lokale afdeling Gezinsbond Merksem

De Merksemse afdeling zet zich in het district in om gezinnen leuke activiteiten aan te bieden die zowel opvoedkundig waardevol zijn alsook ontspannend. Zo organiseren ze workshops babymassage en watergewenning, infosessies en uitstappen en activiteiten voor jong en oud.

Samenwerking met district Merksem

District Merksem en de plaatselijke afdeling van Gezindsbond werken al jaren samen en in 2019 werd die samenwerking verstevigd via een officiële afsprakennota. Dat resulteerde onder andere in activiteiten in samenwerking met de Merksemse Jeugddienst, zoals ‘Sint op de Stoep’, een kerstzoektocht, ‘Zoek het Paasmaandagei’ en ondersteuning van de Buitenspeeldag. Als gewaardeerde partner in het Vrijetijdsloket Blinken en verdeler van de Blinkengazet zet Gezinsbond Merksem bovendien in op een toegankelijk en betaalbaar vrijetijdsaanbod.

Ter ere van het 100-jarige bestaan werd de plaatselijke afdeling Gezinsbond Merksem uitgenodigd en gehuldigd door het districtsbestuur van Merksem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.