Heraanleg Rustoordstraat

District Merksem legt in samenwerking met water-link en Aquafin Rustoordstraat opnieuw aan. De werken zijn gepland in 2023-2024. Bewoners van de straat kennen hun straat het beste en gaven hun wensen en idee├źn voor de nieuwe straat via een digitale bevraging. Met behulp van deze input gaan de ontwerpers aan de slag om een concept op te maken voor de nieuwe straat.

De riolering in de Rustoordstraat is aan vernieuwing toe. Dit biedt de mogelijkheid om na de vernieuwing van de riolering ook de rijweg en het voetpad opnieuw aan te leggen. Een nieuwe straat biedt ook kansen om te ontharden, vergroenen en verblauwen, via infiltratie of insijpeling van het regenwater. District Merksem voert deze werken samen uit met Aquafin in 2023-2024.

Aan de heraanleg van een straat gaat een langdurig proces vooraf, waarbij de bewoners vanaf het begin betrokken zijn. Met de input van de bewoners maken de ontwerpers een concept voor de straat dat opnieuw met de bewoners besproken wordt. Daarna maken de ontwerpers een voorontwerp en tenslotte een definitief ontwerp alvorens de werken effectief van start kunnen gaan.

Bevraging
In mei – juni 2021 vulden de bewoners een digitale bevraging in. Ze gaven hun mening over het groen, het water, de verblijfsfunctie, de mobiliteit en parkeren, het materiaalgebruik, straatmeubilair en verlichting.

In de bevraging gaven bewoners aan dat ze een groenere straat wensen, ook op plekken waar momenteel verharding is. Daarnaast is er de vraag naar een meer duidelijke verkeerssituatie omdat er momenteel een gedeelte enkelrichting en een gedeelte dubbelrichting is. De bewoners vragen om de in-en uitrit van de parking te bekijken. Daarnaast wordt degelijke en voldoende verlichting gevraagd.

Met deze informatie gaan ontwerpers aan de slag om een eerste plan, concept op te maken voor uw nieuwe straat. Begin 2022 gaat men met het concept naar de bewoners. Daarna wordt er in verschillende stappen verder gewerkt aan een definitief ontwerp.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.