Bezorgdheid over geplande betoncentrale

Het Merksemse districtscollege maakt zich ook zorgen over de plannen voor een betoncentrale van Dranaco in de Carrettestraat. Vanuit het district vertrok een brief naar de provinciale deputatie met enkele opmerkingen, zo vraagt men vanuit het districtsbestuur dat het ten allen tijden moet vermeden worden dat het vrachtverkeer van en naar de betoncentrale zich door de Merksemse woonkernen zal begeven. Ook wil het men dat het fietscomfort en de fietsveiligheid gegarandeerd blijft, ook als het fietsverkeer langs de in-en uitgangen van de betoncentrale moet passeren. De exacte locaties van die in-en uitgangen moeten afgestemd worden met de dienst Mobiliteit van de Stad Antwerpen.

De betoncentrale gepland op de “Kop van Merksem” zorgt voor ongerustheid in de buurt en nu ook in het districtscollege. Volgens de huidige plannen komt er een grote betoncentrale aan de Vaartkaai in Merksem, waar veel gemotoriseerd verkeer, maar ook veel fietsers passeren. Een blinde muur van 6 meter hoog, een in twee geknipte fietsostrade en 143 extra vrachtwagens per dag zou het gevolg zijn. Voor de bewoners van Merksem Zuid klinkt een nieuwe betoncentrale aan het Albertkanaal op het bijna 20.000 vierkante meter grote perceel niet echt als een aanwinst. Het district vraagt dan ook dat de omheining en de keermuren die voorzien worden voor de betoncentrale nog voor voldoende zichtbaarheid moeten zorgen op het openbaar domein en verder mogen geluid, trillingen en opwaaiend stof geen overlast brengen in de woonstraten.

De provincie buigt zich over het dossier van Dranaco en alle bijhorende adviezen en beslist volgend jaar over de vergunning.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.