Heb jij al eens stilgestaan bij de brandwonden die je kan oplopen tijdens eindejaar?

Brand voorkomen tijdens eindejaar wordt steeds aangekaart in de media, maar heb jij ook al eens stilgestaan bij de brandwonden die je kan oplopen tijdens eindejaar?

Jaarlijks lopen heel wat mensen kleine én minder kleine brandwonden op bij het klaarmaken van het kerst- en oudejaarsdiner. Denk maar aan de ovenschotel die nog iets te warm was om met je blote handen vast te nemen, de warme hapjes uit de frituurpan, de soeplepel die tijdens het koken in de pot blijft staan, het hete strijkijzer dat je per ongeluk raakt, gebruik van vuurwerk,…
In sommige gevallen kunnen dit zware brandwonden zijn, met heel wat revalidatie tot gevolg.

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je het jaar zonder brandwonden doorkomt?

In veel gevallen gaat het om onoplettendheid en dat kan je voorkomen. In de keuken zijn het vaak spelende kinderen waardoor je je aandacht verliest tijdens het koken, maar ook afleiding door je smartphone is een grote boosdoener. Je kan heel wat ongevallen voorkomen door je aan enkele simpele regels te houden.

Oscare vzw, nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, wil mensen bewust maken van de gevaren die schuilen tijdens de eindejaarsfeesten. Jaarlijks ontvangen wij 1000+ patiënten met brandwonden. Laten we het eindejaar gezellig en veilig houden.

Aan de hand van enkele tips kan je heel veel schade voorkomen.

De tips: https://www.oscare.be/nl/veiligefeesten/

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.