Merksem kiest als eerste district voor een regenboogzebrapad op gewestweg

Op de oversteekplaats van de Bredabaan aan de Nieuwdreef in Merksem komt een regenboogzebrapad. Het Merksemse districtsbestuur wil met dit zichtbaar symbool tonen dat ze zich inzet tegen elke vorm van geweld, haat of discriminatie tegen de LGBTQI+-gemeenschap.

Er leefde al langer het idee van een regenboogzebrapad op die plek, en nu de mogelijkheid zich aandiende om op gewestwegen regenboogzebrapaden aan te brengen, op kosten van Vlaanderen, ging het districtsbestuur daar graag op in.

Vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer kwam de bevestiging dat het district Merksem de eerste indiener is van een project in Antwerpen en dat men in maart, zodra de weersomstandigheden het toelaten, het regenboogzebrapad zal aanbrengen.

Districtsschepen Gilbert Verstraelen: ”Wie dacht dat het in onze maatschappij geen probleem meer is om voor zijn geaardheid uit te komen, moet niet meer naar landen als Iran of Saoudi-Arabië kijken om te zien dat er nog veel werk aan de winkel is. Ontwikkelingen in landen als Polen, Hongarije en zelfs in eigen land geven aan dat er nog veel onbegrip, onverdraagzaamheid én vooral ook agressie is tegen mensen met een andere geaardheid.

Maar nog belangrijker naast het symbool van het regenboogzebrapad, is wat er rond, met en vóór deze gemeenschap gebeurt. En daar zie ik wel wat uitdagingen voor ons district. Ik denk daarbij aan onze reguliere werking, waarbij we grote lagen van de bevolking bereiken via sport, cultuur, jeugd en seniorenactiviteiten, waar het thema van de inclusieve maatschappij meer op de agenda mag komen.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.