Poëziebundel, gedichtenroute en een bijzondere voorstelling voor de Merksemse Week van de Poëzie

District Merksem viert de Week van de Poëzie dit jaar met een mooie bundel vol poëzie, een gedichtenroute in het Gemeentepark en een bijzondere voorstelling, samengesteld door Carmien Michels.

In het najaar van 2021 riep het district de Merksemnaren op om een foto of gedicht in te sturen rond het in coronatijden toepasselijke thema ‘Samen’. De oproep was een succes. Het district ontving honderden gedichten en vele foto’s van inwoners en scholieren uit het district.

Voorstelling in Schouwburg Noord

De meest originele en ontroerende werken werden gebundeld in een brochure. De officiële uitreiking daarvan gebeurt op 25 januari om 20.15 uur tijdens een bijzondere voorstelling in Schouwburg Noord.

Schrijver en podiumdier Carmien Michels stelde een programma samen, speciaal voor Merksem, waarin ze een mix brengt van ‘spoken word’, muziek en de zachtste poëzie. Ze neemt oud-stadsdichter Joke van Leeuwen en Prisca Agnes Nishimwe mee die sterk zijn op papier én op het podium en die niet alleen zichzelf, maar ook elkaar en het publiek uitdagen. Er zijn nog tickets voor ‘Carmien Michels & Friends’ verkrijgbaar via de website van Schouwburg Noord.

Gratis poëziebundel

Vanaf 26 januari is de bundel gratis te krijgen in Schouwburg Noord, bibliotheek Park en het stadsloket in het districtshuis, tijdens de reguliere openingsuren. Zo kunnen geïnteresseerden thuis genieten van inspirerende gedichten en foto’s.

Poëzieroute in het Gemeentepark

Bovendien zijn alle geselecteerde foto’s en gedichten van 25 januari tot en met 20 februari te bezichtigen op grote panelen in het Gemeentepark Roosendael.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.