Speelaanleidingen Runcvoortpark geplaatst

Merksem
25 juni 2022, 4:14
Helder
Helder
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
UV-Index: 0
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 25 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
22°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
13°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
25°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
 

Archieven

Enkele nieuwe speelaanleidingen in het Runcvoortpark zorgen ervoor dat kinderen weldra nog meer worden uitgenodigd om te spelen. En ook voor volwassenen zal het binnenkort aangenamer vertoeven zijn in het park.

Speelaanleidingen zijn geen speeltoestellen, maar objecten die uitnodigen tot spelen. Zo kom je op verschillende plekken in het park voortaan ‘placemarkers’, oftewel hoekige zitelementen, tegen. Ideaal voor een tête-à-tête of om tegen uit te rusten.

Het zitelement met schaak- en dambord nodigt uit om een spel te spelen in het park. Wie liever gewoon komt relaxen met zicht op de vijver en de grasvlakte, kan plaatsnemen op het zitelement tegen de heuvel én geniet daar bovendien van een streepje poëzie van woordkunstenares Esohe Weyden: “Op jouw ruggengraat staat een stad, respirerend en inspirerend Worden verhalen in elke wervel in kolommen neergeschreven”.

Kleine Merksemnaren kunnen van stapsteen naar stapsteen huppelen en wie graag nog een leuke herinnering heeft aan zijn bezoek aan het park, kan een toffe foto maken met de grote fotolijst aan de vijver.

Nog even geduld

Alle elementen zijn klaar en geplaatst, maar het districtsbestuur vraagt de Merksemnaren nog even geduld te hebben om ze te betreden. Het gras is recent ingezaaid en dient eerst goed te groeien. Zodra het mogelijk is, halen we de signalisatie bij de elementen weg en kunnen parkbezoekers er gebruik van maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.