Stad opent drie nieuwe buurtparkings

Het aantal buurtparkings in Antwerpen blijft toenemen. Op 1 februari opent de stad 3 nieuwe buurtparkings: één voor auto’s in de Borrewaterstraat (Merksem), twee voor fietsen in de Driekoningenstraat (Berchem) en in de Koningin Elisabethlei (Antwerpen). Daarnaast wordt de bestaande buurtparking in de Michel de Braeystraat uitgebreid met extra autostaanplaatsen.

Buurtparkeren is een van de initiatieven waarmee stad Antwerpen de parkeerdruk op straat wil verminderen. Bewoners kunnen aan een voordelig tarief een parkeerplaats huren voor hun auto, motor of (bak)fiets. Enkele parkings laten ook werknemers of eigenaars van omliggende winkels of bedrijven toe.

Op 1 februari 2022 openden er 3 nieuwe buurtparkings:

  • in de Borrewaterstraat 6/8, 2170 Merksem: 12 deeltijdse autostaanplaatsen in de bovengrondse parking van Lidl;
  • in de Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen: 18 fietstaanplaatsen en 3 bakfietsstaanplaatsen in de ondergrondse parking van het Provinciehuis;
    in de Driekoningenstraat 88, 2600 Berchem: 68 fietsstaanplaatsen en 6 bakfietsstaanplaatsen.
  • Daarnaast wordt de buurtparking in de Michel de Braeystraat 55, 2000 Antwerpen vanaf 1 februari uitgebreid met 20 voltijdse autostaanplaatsen. In totaal creëert de stad op 1 februari dus bijkomend 32 parkeerplaatsen en 95 fietsstaanplaatsen in buurtparkings.

Tarieven buurtparkeren
Voor meer informatie over de buurtparkings in Antwerpen en de geldende tarieven kan je terecht op deze externe pagina.

Gebruikers die op voorhand hun parkeervergunning voor bewoners inleveren, ontvangen een subsidie van 20 euro per maand. Voor de buurtparking in de Michel de Braeystraat kan geen subsidie worden aangevraagd.

Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.