Tel het verkeer op donderdag 19 mei met Straatvinken

Door een uurtje het verkeer in jouw straat te tellen, kan je je steentje bijdragen aan het burgeronderzoek ‘Straatvinken’. Schrijf je in voor de vijfde editie die plaatsvindt op donderdag 19 mei en vink het aantal voetgangers, fietsers en motorverkeer aan.

Het burgeronderzoek Straatvinken is een initiatief van de UAntwerpen, HIVA – KU Leuven en de Ringland Academie. Het vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Daarvoor vink je een uur lang in jouw straat elke passerende voetganger, fietser, tram, bus, auto en bestel- en vrachtwagen af. Je wordt ook uitgenodigd om via de leefbaarheidsbevraging straat-O-sfeer verhalen over je straat te delen en de leefbaarheid ervan te beoordelen.

Eén uurtje tellen op 19 mei

Vink samen met duizenden burgers mee het verkeer af op donderdag 19 mei van 17 tot 18 uur in jouw straat. Tel elke passerende voetganger, fietser, auto, bus, vrachtwagen enz. De Universiteit Antwerpen zorgt voor een haarfijne analyse van alle resultaten.

Straat-o-sfeer vanaf 22 mei

Vertel vanaf 22 mei via de bevraging straat-O-sfeer aan de hand van een verhaal en de beoordeling van 20 leefbaarheidsparameters hoe je je voelt in jouw straat. Wetenschappers van HIVA – KU Leuven en Voices that Count zorgen ervoor dat alle resultaten eenvoudig te raadplegen zijn op een online platform en geven een fijnmazig beeld van wat er leeft in jouw straat en buurt.

Praktisch
Inschrijven via www.straatvinken.be
Telling op donderdag 19 mei van 17 tot 18 uur
Deelnemers kunnen gebruikmaken van het papieren telformulier of de online teltool, die te vinden is op www.straatvinken.be en vooraf al eens uitgeprobeerd kan worden.
na de telling krijgen bewoners een uitnodiging om deel te nemen aan de leefbaarheidsbevraging straat-O-sfeer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.