Merksems wijkbudget : Jouw wijk aan de beurt in 2023?

Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners? Een verbindend project met de buurt? Meer groen in de straten? Merksemnaren hebben zelf het beste zicht op hoe hun buurt aangenamer en gezelliger kan worden. Daarom geeft het district ondernemende bewoners de kans om zich actief in te zetten in hun straat, wijk of buurt en ondersteunt het hen daar financieel bij via het ‘wijkbudget’.

Wijkbudget van 10.000 euro beschikbaar

Het district Merksem ondersteunt opnieuw bewonersinitiatieven die het leven in Merksemse straten, buurten en wijken aangenamer maken. Projecten moeten ingediend worden voor 1 november. Buurtbewoners voeren het project samen uit in 2023. ?

Elke Merksemnaar kan samen met een buurtbewoner een project indienen. Het project moet door minstens 4 buurtbewoners ondersteund worden. Indienen kan online tot 1 november 2022. Kleine of grotere initiatieven die bewoners dichter bij elkaar brengen of de buurt een aangenamere leefomgeving maken, maken kans op een deel van het wijkbudget. Het district voorziet voor projecten in 2023 een budget van 10.000 euro.

Uitgevoerde projecten als inspiratie

De voorbije jaren werden er al heel wat waardevolle projecten uitgevoerd, zoals de realisatie van een ecoplantsoen en een bijenhotel, de organisatie van taallessen, een speel- en muziekoptocht, het plaatsen van plantenbakken en een tentoonstelling over het verleden van de wijk Oud-Merksem.

Uitgebreide info over het wijkbudget en vorige projecten vindt u op www.merksem.be.

Wie gemotiveerd is en een idee heeft maar na het lezen van de info op de website graag hulp krijgt bij het uitschrijven van zijn project, kan contact opnemen met de Merksemse dienst wijkoverleg via wijkoverleg.merksem@antwerpen.be of 03 338 72 49.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.