112 nieuws Merksem

Uitvoerige verkeerscontrole in de regio Oost

Zaterdag hebben het wijkteam van de Unolaan, dat van de Junostraat en het verkeersondersteuningsteam (VOT) Oost een actie gehouden tegen verschillende vormen van overlast in de buurt. Ook de motards van de verkeerspolitie, een hondenteam … namen deel. De politie haalde voertuigen uit het verkeer voor een controle.

 • 16 keer heeft de politie iemand betrapt die de gordel niet om had. Sommigen reden zelfs zonder de gordel om de controlepost binnen;
 • De motards haalden twee gsm’ende bestuurders uit het verkeer. Een bestuurder is beboet omdat hij een bord negeerde dat een verboden richting aangaf voor elke bestuurder. Dat zal de bestuurder 174 euro Kosten;
 • Eén motorrijder had geen afdoende beschermkledij aan;
 • Een bromfietser droeg geen helm en is ervoor beboet;
 • Tijdens de actie is een veelpleger uit het verkeer gehaald. Hij had nog openstaande rekeningen voor samen 148,06 euro;

Elk voertuig dat aan de kant gezet werd, is aan een grondige controle onderworpen. Ook de inzitten zijn gecontroleerd.

 • Een bestuurder had geen geldig rijbewijs op zak. Bij het afnemen van een drugstest bleek de man onder invloed achter het stuur te zijn gekropen. Het voorlopig rijbewijs was al bijna een volledig jaar vervallen. Iemand anders kwam het voertuig ophalen omdat ook de aanwezige passagier geen rijbewijs had;
 • Ook twee andere bestuurders hadden hun rijbewijs niet op zak.
 • Twee keer is een bestuurder betrapt die meer passagiers aan boord had dan er
  veiligheidsgordels aan boord waren. Een van hen was een leerling-bestuurder die niet eens passagiers mocht meenemen;
 • Er was ook iemand die drugs op zak had en waarvoor een onmiddellijke minnelijke
  schikking is opgesteld.
 • Iemand anders had drugs genomen voor hij achter het stuur kroop. Dat gaf de bestuurder toe toen de drugshond positief reageerde. Na ook een positieve speekseltest is het voertuig gerechtelijk getakeld en kreeg de bestuurder een onmiddellijk rijverbod van 15 dagen.

Ook de flitswagen is ingezet tijdens de actie. Er reden 2 751 voertuigen voorbij de flitser waarvan er dat 20 te snel deden. De meest opvallende vaststelling was die van 99 km/uur waar de maximumsnelheid op 70 km/u werd vastgelegd.
Verder zijn bij de actie ook nog twee opgedreven bromfietsen in beslag genomen. Beide zouden maximaal 25 km/uur mogen rijden, maar ze haalden vlotjes 53 km/uur

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.