112 nieuws Merksem

Controle in winkels en op overlast

Het wijkteam van Merksem en Luchtbal hebben woensdag enkele handelszaken langs de Bredabaan gecontroleerd. Bij de actie zijn verschillende uitbaters beboet omdat ze bijvoorbeeld geen correcte weergave deden van de prijzen, aanduiding van de nooduitgang of omdat er geen noodverlichting was. In sommige zaken ontbrak het dagontvangstenboek of waren er andere administratieve tekortkomingen of was er een probleem met de brandveiligheid. In een dagwinkel vond de politie uitwerpselen van ongedierte waarover het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen in kennis is gesteld. Alles samen zijn 30 processen-verbaal
opgesteld. Ongeveer evenveel overtredingen zijn er vastgesteld toen de focus verlegd werd naar de aanpak van overlast. Zo zijn er boetes uitgeschreven voor het rijden in de verkeerde rijrichting, het blokkeren van een kruispunt, het gsm-gebruik en het negeren van het rode verkeerslicht. De politie nam ook een bromfiets in beslag die was opgevoerd.

Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.