Aanplanten eerste Merksemse toekomstbomen van start gegaan

Toekomstbomen zijn bomen die zowel boven als onder de grond veel ruimte krijgen om te groeien en dankzij die gunstige omstandigheden meer dan 120 jaar oud kunnen worden. District Merksem investeert in 11 jonge toekomstbomen die in de komende weken worden aangeplant op verschillende locaties in het district.

In totaal plant de Merksemse groendienst dit najaar 46 inheemse bomen, waarvan er 11 bijzondere aandacht krijgen. Die 11 bomen komen op zorgvuldig uitgekozen locaties te staan, die zowel bovengronds als ondergronds aan de eisen voldoen om er toekomstbomen te laten groeien.

De locaties werden deze zomer voorbereid. Zo werd de bodem van de middenberm van de Ringlaan, het grasplein aan de Winkelstap en de zijberm van de Wulpstraat over een oppervlakte van 2500 m² tot 1 meter diep verbeterd om de toekomstbomen een optimale groeiplaats te geven.

Tegen het einde van 2022 zullen alle bomen aangeplant zijn en kunnen zij beginnen aan hun lange leven in Merksem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.