Nieuw welpenlokaal voor scoutsgroep 24 Sint-Frans

Op zondag 21 mei opende scoutsgroep 24 Sint-Frans een nieuw welpenlokaal in het park van het Groenendaalcollege in Merksem. Deze moderne ruimte biedt de jonge leden en hun leiding een veilige en aangename omgeving om te leren en te spelen.

Het vorige welpenlokaal dateerde van 1965 en voldeed niet meer aan hedendaagse noden. Zo ontbrak in het gebouw eigen sanitair. Oud-leden en ouders namen daarom het initiatief voor het plannen van een nieuwbouw. De coronapandemie en de stijgende grondstofprijzen zorgden echter voor een onvoorziene meerkost. District Merksem engageerde zich voor het project met een toelage van 120.000 euro. Deze werd aangevuld met giften, leningen en verkoopacties van de scoutsgroep. KNMC Groenendaal bood de groep administratieve ondersteuning.

Een duurzaam en energiezuinig ontwerp

De nieuwbouw is volledig afgestemd op de behoeften van de jongeren, met een duurzaam en energiezuinig ontwerp. Het gebouw voldoet aan de nieuwste isolatienormen en recupereert regenwater voor de toiletten. Voor de buitenafwerking is gekozen voor een houten design dat past in de groene locatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.