Heraanleg speel-en sportterrein Kastanjeboomplein

Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer midden augustus met de heraanleg van het speel-en sportterrein aan het Kastanjeboomplein. Vooraf kijken de onderhoudsdiensten van de stad na welke toestellen of onderdelen nog in voldoende staat zijn voor hergebruik op andere speelterreinen. Aannemer Hertsens verwijdert daarna de resterende toestellen alvorens van start te gaan met de werken.

Enkele bomen worden gerooid. Om de andere bomen meer kansen te geven om te groeien, wordt de grond losgemaakt en worden er voedingsstoffen aangebracht in de bodem.
Op het grote plein komt er onder andere een schommelzone op kunstgras, een zandbak met verschillende speeltoestellen en een open ruimte met picknicktafels. Het sportveld krijgt een volledig nieuwe ballenvanger met hemelnet. Aan de zijde van de Laaglandlaan komt een nieuwe, lage omheining met poortje. Enkele voetpaduitstulpingen aan de zijde van de woningen zorgen voor een betere toegankelijkheid van het plein.

Op het kleine plein komt een nieuw petanqueterrein met zitbank en een picknicktafel. Na de werken wordt het gras opnieuw ingezaaid en het groen aangeplant. Op het kleine plein komen enkele nieuwe bomen. Rond het grote plein worden extra hagen geplant. Omdat het gras moet groeien, blijft het terrein dan nog afgesloten. De werken zijn gepland van midden augustus tot november 2023. Nadat het gras voldoende gegroeid is, kan er opnieuw gespeeld en gesport worden.

(c) Merksem.be – Externe foto

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.