Schaal Sels Merksem en Stroboerenmarkt

op zondag 27 augustus vindt de 96ste edite van de wielerwedstrijd Schaal Sels Merksem opnieuw plaats op de Bredabaan. Ondertussen is de Stroboerenmarkt op dezelfde dag een traditie geworden.

Wielerwedstrijden Schaal Sels Merksem

Beide wedstrijden, een nationale wedstrijd voor de heren en een criterium voor de dames, worden gereden op een lokale omloop in Merksem met start en aankomst op de Bredabaan, ter hoogte van de Gaston Berghmansdreef. De dames (Schaal Sels Merksem Ladies) starten als eerste om 11 uur en rijden 20 rondes op een parcours van 3,3 kilometer. Verwacht wordt dat ze deze afstand tegen 12u45 hebben afgelegd. In de namiddag (14 uur) starten de heren om na 11 rondes van 9,95 kilometer te finishen op de Bredabaan. Beide wedstrijden tellen dus verschillende rondes, zodat de toeschouwers de renners en rensters meermaals aan het werk kunnen zien.

Stroboerenmarkt

Van 10 tot 18 uur wordt de Bredabaan omgetoverd tot een gezellige markt. Lokale handelaars openen hun deuren en verschillende verenigingen en organisaties staan er met een infostand, geven demonstraties of stellen hun werken tentoon. Als reuzenvriendelijke gemeente ontvangt het district de Merksemse reuzen Modest en Deugeniet en reuzen uit Ekeren en Mortsel.

Bovendien verhuist Muziek in de Wijk voor de gelegenheid naar de Stroboerenmarkt, ter hoogte van de Van Stralenlei. Met ‘Iedereen Danst’ (14.30 uur) nodigt lokale muzikale held Jean Bosco Safari er alle bezoekers uit om de krachten te bundelen en samen iets bijzonders te creëren en te beleven. Met een muzikale massapolonaise over de Bredabaan brengt hij heel Merksem in beweging. Een unieke en niet te missen gebeurtenis! Nadien wordt er nog verder gedanst op de exotische deuntjes van band The Leila (16 uur). ?

Verkeersmaatregelen

Tijdens de 2 koersen wordt het verkeer op het parcours opgehouden wanneer de renners passeren. De rode en groene vlaggen van de volgwagens geven aan wanneer je wel en niet mag doorrijden. Na de doortocht van de karavaan kan het verkeer na elke ronde quasi overal mee volgen in de richting van het parcours. Op het volledige parcours geldt wel een parkeerverbod.

Hou ook rekening met deze maatregelen:

  • De Bredabaan is de hele dag afgesloten voor autoverkeer en openbaar vervoer, tussen Keizershoek en Minister Delbekelaan. Daardoor volgen sommige buslijnen een omleiding. Raadpleeg www.delijn.be voor de meest recente info.
  • De Van Stralenlei wordt afgesloten voor verkeer en er geldt een parkeerverbod.
  • De parking in de Borrewaterstraat aan het districtshuis wordt afgesloten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.