Heraanleg Duvelshoek en Eugeen Meeusstraat

Op de hoek van Duvelshoek en Eugeen Meeusstraat in Merksem wordt een groene parking ingericht voor de buurt. De werken starten op dinsdag 22 augustus. Tegen het einde van het jaar kan de parking in gebruik genomen worden.

Duvelshoek, Merksem, Antwerpen, 2170, België

De nieuwe parking wordt ingericht voor personenwagens, met haakse parkeervakken in grasbetontegels. Rondom de parking komt een groenzone met beplanting. Er komen ook 4 nieuwe bomen, waarvan 2 toekomstbomen. Toekomstbomen zijn bomen die zowel boven- als ondergronds veel ruimte krijgen om te groeien en dankzij die gunstige omstandigheden meer dan 120 jaar oud kunnen worden. De parking telt 23 parkeerplaatsen, waarvan 1 mindervalidenplaats, en biedt zo mee een oplossing voor de parkeerdruk in de buurt.

“We investeren deze legislatuur volop in Merksem-Zuid. Een buurt die nood heeft aan groen en open ruimte, maar ook aan voldoende parkeerplekken. Een gezond evenwicht vinden is niet vanzelfsprekend maar met dit project ondersteunen we die noden”, aldus Jari Frensch, districtsschepen voor publiek domein. ?

Het ontwerp van de parking is te vinden via deze externe link (pdf).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.