OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Montegnée 25 – 29

In de eerste helft liep er fout wat er maar fout kan lopen in een handbalwedstrijd. Tot overmaat van ramp viel Koni Herssens al na 5 minuten uit en even later moest ook Matte Wouters plaats nemen in de gekwetsten boeg.
Hoe Sander De Herdt zich ook dubbel plooide en Gergely Csabai probeerde om de jonge garde in verdediging te sturen moesten we bij de rust toch vrede nemen met een 10 – 18 achterstand.
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde en we noteerden 10 – 20. Onze jongeren toonden dat ze uit het goede hout zijn gesneden en wilden de strijd niet opgeven. Onder impuls van Sander Lechantre als middenman en Jarno Vinckevleugel kwamen we langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Sander Lechantre scoorde en liet scoren, hij deelde kwistig assists uit waarvan die andere jonge talenten als Mauro Abrath en Bjorn Luypaert profiteerden. Met nog 10 minuten te gaan was er een totale ommekeer in de maak 20 – 24. Maar de motor geraakte zonder brandstof en begon te sputteren. Sander De Herdt op aangeven van wie anders als Sander Lechantre bracht ons nog even op 3 doelpunten. Maar op het einde moesten we vrede nemen met 25 – 29.

Yorgo Panis, Jarno Vinckevleugel 60′, Matte Wouters 1, Koni Herssens, Leon Leye, Ilias Bouanan, Hannes Weber 1, Sander De Herdt 11, Gergely Csabai 2, Bjorn Luypaert 4, Wannes Van Dijck 1, Ruben de Doncker, Kristjan Vrancx 1, Sander Lechantre 1, Mauro Abrath 3,