Oosterweelverbinding: aanpassen omgeving IJzerlaanfietsbrug en afsluiten Vaartkaai

In kader van de bouw van de bypass wordt vanaf maandag 12 februari de aanrijhelling van de IJzerlaanfietsbrug aan de zijde van Merksem aangepast. De Vaartkaai is vanaf dan ook gesloten voor alle verkeer tussen de Bredabaan (vanaf de IJzerlaanfietsbrug) en de Kotterstraat.

Aanpassen aanrijhelling IJzerlaanfietsbrug
De bestaande verbinding tussen de IJzerlaanfietsbrug en de Vaartkaai ligt vanaf midden februari in de werfzone. Om de fiersbrug tijdens de werken zoveel mogelijk bruikbaar te houden, wordt de aanrijhelling aangepast aan de zijde van Merksem. Aan de zijde van den Dam werd dit eind 2023 al aangepast.

De Vaartkaai sluit voor alle verkeer vanaf 12 februari. De waterzuiveringsinstallatie van Aquafin zal bereikbaar zijn vanaf de Ingenieur Menneslaan. Deze nieuwe toegang zal kruisen met het fietspad. Om de zichtbaarheid van de nieuwe toegang op het fietspad te verbeteren, wordt van 12 tot 14 februari een deeltje van de grondberm tussen de Campiniastraat en Ingenieur Menneslaan afgegraven. Fietsers en voetgangers worden lokaal afgeleid via de hellingen van de fietsbrug.

Vanaf 15 februari is de helling tussen de Vaartkaai en de fietsbrug gesloten. Deze ruimte wordt ingenomen voor de bouw van een brug die de Bypass over het Albertkanaal zal leiden. Gedurende een drietal weken werkt de aannemer de nieuwe aanrijhelling van de IJzerlaanfietsbrug af. Ook hier worden de fietsers en voetgangers lokaal omgeleid.

Vaartkaai
De Vaartkaai blijft volledig afgesloten tot het einde van de Oosterweelwerken. Autoverkeer volgt een lokale omleiding via de Ingenieur Menneslaan en Groenendaallaan. Fietsers volgen de alternatieve route via Winterling en de Groenendaallaan.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.