Leerlingen GO! Basisschool Het Laerhof worden ambassadeurs na bezoek aan Oscare vzw

64 leerlingen van het 6de leerjaar van de GO! basisschool Het Laerhof in Merksem hebben onlangs een leerzame dag beleefd bij Oscare vzw, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Tijdens hun bezoek kregen de leerlingen een inzicht in de wereld van brandwonden en littekens en de belangrijke aspecten van nazorg die belangrijk zijn voor het herstel van mensen met brandwonden.

De dag begon met een boeiende rondleiding door het centrum, waarbij de leerlingen de kans kregen om te leren over de zorg en ondersteuning die mensen met brandwonden nodig hebben. Nadien kregen de leerlingen een preventieles rond het voorkomen van brand en brandwonden en mochten zij hun vaardigheden testen om veilig te ontsnappen uit de mobiele ‘Fire Escape Room’.

Peter Van Rossum, preventiespecialist bij Oscare vzw, benadrukte het belang van dergelijke educatieve initiatieven: “Bij brand heb je maar 3 minuten om je woning te verlaten. Het belang van voldoende rookmelders en jongeren leren wat ze moeten doen is cruciaal om levens te redden. Jongeren opleiden tot ambassadeurs van brandpreventie is nodig om het aantal slachtoffers bij brand te beperken. Jongeren zijn vaak beïnvloedbaar en kunnen hun gedrag snel aanpassen op basis van wat ze leren. Door hen bewust te maken van brandpreventie, kunnen ze positieve gewoonten ontwikkelen die levens kunnen redden.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.