Schoolstraat Kasterveldenstraat definitief ingevoerd

Om de schoolomgeving van Sint-Ludgardis campus KVO in Merksem aangenamer en veiliger te maken werd een deel van de Kasterveldenstraat – tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen – begin 2023 ingericht als schoolstraat. De maatregel werd uitgetest als proefopstelling en wordt nu na een positieve evaluatie definitief ingevoerd.

Een gemachtigd toezichter van Sint-Ludgardis campus KVO sluit de Kasterveldenstraat tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen aan het begin en het einde van de schooldag telkens een halfuur af voor gemotoriseerd verkeer.

Begin oktober 2023 vulden buurtbewoners, ouders en medewerkers van de school een digitale bevraging in. Daaruit bleek dat het proefproject gunstig werd geëvalueerd. De schoolomgeving van Sint-Ludgardis campus KVO is verkeersarmer, veiliger en aangenamer geworden. De schoolstraat wordt nu daarom definitief ingevoerd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.