Eerste blogawards-uitreiking in Antwerpen een succes

Merksemenaar Jeroen De Cock (24) is de stuwende kracht achter de bwards. Wij hadden een gesprek met hem. Wie ben je?

“Ik ben Jeroen De Cock en ben een 24-jarige informaticus, geboren en getogen in Merksem. Heel mijn schoolperiode heb ik in Merksem gelopen (lagere school in St-Eduardus en middelbaar in Groenendaalcollege/St-Jan). Ik werk nu 3 jaar in het Brusselse, maar woon nog steeds in Merksem. In mijn vrije tijd ben ik een fervent blogger (online dagboek/magazine-houder). “

Wat zijn de BWARDS?

“De bwards oftewel belgische blogawards zijn de prijzen voor de beste weblogs volgens de bloglezers. Iedereen kon van midden november 2006 tot en met 31 december 2006 zijn top-3 met favoriete weblogs doorsturen via http://www.bwards.be. Daar werd dan een ranglijst mee gemaakt. Hieruit werden uiteindelijk de winnaars gepikt die op de bwards LIVE! afgelopen vrijdag (23 maart 2007) werden bekendgemaakt in HETPALEIS.” Meer uitleg over wie – hoe -wat ivm de bwards vindt u onder het interview.

In Gazet van Antwerpen lezen we dat jij de stuwende kracht bent achter het evenement. In welke mate klopt dit?

“Mijn functie is inderdaad stuwende kracht, ideeënman en coördinator. De bwards zijn organisch gegroeid vanuit ideeën van de belgische blogcommunity. Ik heb geprobeerd om die dan zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Hiervoor had ik wel de hulp van een aantal grote sponsors en zowat alle bloggers hebben mee een succes van het hele gebeuren gemaakt. “

Je hebt natuurlijk zelf een blog…

“Naast de bwards heb ik ook een eigen blog: http://lichtgeraakt.carreconfiture.be. Ik ben ook één van de krachten achter Antwerpen Blogt ( http://www.antwerpenblogt.be). En ik ben ook een fervent volger van alles wat te maken heeft met marketing, pr, multimedia en het www.”

BWARDS?

Digitale dagboeken zijn hot. Hoe sterk is de Belgische (of meer bepaald de Vlaamse) online blogspeeltuin afgelopen jaar gegroeid? Zes weken lang hebben alle bloggers kunnen stemmen op hun favoriete weblog. En de resultaten werden op vrijdag 23 maart 2007 bekendgemaakt tijdens een gratis blog-event in de foyer van HETPALEIS.
Meer dan 350 bloggers waren aanwezig bij de onthulling van de bwards. Er waren 3 hoofdprijzen. In de categorie ‘beste fotoblog’ ging wannabes.be met de prijzen lopen. Michel Vuijlsteke kaapte de hoofdprijs weg in de categorie ‘beste lifeblog’ met zijn http://blog.zog.org. Koen Fillet kwam de prijs voor ‘beste groepsblog’ uitreiken aan het team van Gentblogt ( http://www.gentblogt.be).

De blogger die het beste scoort in de Google-zoekresultaten is Bart De Waele van Netlash.com en werd daarvoor bekroond. De mannen van Appelogen.be werden dan weer geëerd voor hun faire bronvermelding op hun eigen blog en voor de talrijke comments die ze op andere blogs posten (daarom was de naam van hun prijs ook die van ‘meest fervente blogkoekoek’). De jonge honden van Asfaltkonijn.be gingen als hoogste verliezers lopen met een leasewagen.

Tijdens de uitreiking werd het publiek getrakteerd op aanstormend talent als Shellac ( http://www.shellac.be – stand-up comedy), Sammy Deburggraeve (http://www.devlezigevallei.be – dichterlijke stand-up) en Tourist LeMC ( http://www.tourist-lemc.be) die samen met een aantal sans-papiers dialect-hip-hop van de bovenste plank bracht. Daarna was het tijd voor de after-party waar de Beste Blog-DJ’s (verkozen door Studio Brussel’s Hype Channel) ten dans draaiden: Dj Lori Glory, Dj Vegas Rocco en Peter Forret.

De bwards LIVE! is organisch gegroeid vanuit de hechte Vlaamse blogcommunity en wordt ondersteund door C.H.I.P.S. vzw, HETPALEIS, Skynet, Gizmodo BE, Jobat, Studio Brussel, FATBOY en vele anderen.

Meer informatie vindt u op http://www.bwards.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.