Burcht – FC Merksem (3-6)

23 september 2007 

Vorig seizoen kwam Merksem de volle buit halen na een ware spektakelmatch gekruid met veel doelpunten en een karrenvracht aan kaarten. Vandaag leek wel een herhaling.

Het begon nochtans slecht voor Merksem, want reeds in de 1ste minuut verraste Bressinck doelman Plompen met een ver schot. De Burchtse vreugde was echter van korte duur, want in de 5 minuut bracht Ellouzati Merksem al terug langszij. . In de twaalfde minuut krulde Borghgraef een vrijschop perfect naast muur en paal (2-1). Merksem kwam opnieuw snel terug. Na een goed kwartier stonden de bordjes, alweer via Ellouzati, terug in evenwicht.

De wedstrijd bleef spannend en prettig voor de neutrale toeschouwer. Na een snelle counter in de 37ste minuut bracht Martins-Setenta Merksem voor het eerst op voorsprong. Nu was het de beurt aan Burcht om snel het evenwicht te herstellen en na twee minuten later kon Buys op corner de 3-3 ruststand aantekenen.

Na de koffie ging het doelpuntenfestival verder, via de Merksemse aanvallinie dan toch.
Merksem was in alle lijnen steviger en sneller op de bal en Burcht holde voortdurend
achter de feiten aan. In de 57ste minuut scoorde Ellouzati, ongetwijfeld man van de match, zijn derde doelpunt en vijf minuten later zette Santos Nobre Merksem op rozen. Burcht hing nu als los zand aan elkaar en kon de bakens niet meer verzetten. Het duel werd bitsiger en de frustratie haalde bij enkele van de thuisspelers de bovenhand. Twee Burchtse speler kregen hun tweede gele kaart en Burcht moest de wedstrijd met negen uitspelen. Als kers op de taart legde Dalle een minuut voor tijd de eindstand vast: 3-6.

Verdiende overwinning van Merksem. Enige minpuntje waren de vermijdbare tegendoelpunten, maar wie maalt daarom als je zelf dubbel zoveel scoort. Merksem nestelt zich met enkele andere ploegen op de tweede plaats acht leider Zwijndrecht. Volgende zaterdag is er weer een moeilijke verplaatsing. Ditmaal naar Olympic dat eveneens 12 punten uit 5 wedstrijden telt.

De Ploeg:
Plompen, Celen, Baetens, Dos Reis Penheiro, Dieltjens, , Huyghe, Santos Nobre, Verstraeten, Janssens, Martins Setenta, en. Ellouzati,
Reserven:
Vermeulen, Krystofiak, De Martelaere, De Souza

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.