Merksemse schipper wordt 2de

Storm, wind, regen, … een nat weekend. Maar net gedurende de periode van de Goofies was er voor de 88 deelnemers een prachtig zeilweer. Droog, zonnig en met een windkracht 5 uit het zuidwesten. Zodra de laatste boten gefinisht waren kwamen de eerste buien weer met wind en regen. Veel geluk dus voor de organisatoren en de deelnemers De Merksemse  C. Deqclerq werd tweede in de categorie ongemeten boten korter dan 10 meter.

Door de windrichting kon er ook een prachtige baan worden gezeild met een 2 tal rakken waar gekruist moest worden en het tactische spel met stroom en tegenstander kon worden gespeeld dat zeilwedstrijden zo leuk maakt. Daarnaast waren er twee stukken voor- en met ruime wind waar de schippers en bemanningen hun vaardigheden met de spinaker konden laten zien. Een van de boten liet daarbij de spinaker ontsnappen en moest met een van uit de top van de mast flapperende losse spi het in de windse rak varen. Zoiets helpt niet echt om een wedstrijd te winnen. Samengevat was het een prachtige zeildag op de Oosterschelde.

Een 5 tal boten kon door materiaalpech de wedstrijd niet uitvaren en moest opgeven.

uitslagen goofies december
Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE (X-45) voor Ralph Berkmans uit Antwerpen met de ARGENTA (Grandsoleil 40) en J Verhoef uit Dordrecht met de J-Day (een J/122)

Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor Johan Bol uit Goes met de ABOEN voor Ice en het Clubracer team met de SLAINTE en M de Bat uit Terneuzen met zijn jacht de Diamond Lil

Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de Vanilla voor schipper Hans Blaak uit Goes met de Aquazul en Henk van Zweden uit Middelburg die met de BEAU BATEAU 3e werd.

Bij de ongemeten boten langer dan 10 meter won Mark Drontman uit Vught met de HAWK voor Kees van Son uit Voorburg de Greyhopund en Herman Neyaert uit Antwerpen met de Ware Jacob die 3e werd.

Bij de ongemeten boten korter dan 10 meter won het jacht Bolderik van schipper Wim Driessens uit Oelegem Ranst voor schipper C. Deqclerq uit Merksem met de Lecas en Schipper L Schipper uit Goes met de Dame de Meuse.

De goofies races zijn ontstaan uit wedstrijden tussen 2 zeiler zie beiden Goof heten: de Goofen. Na een aanpassing aan één van hun van oorsprong gelijke schepen besloten ze te zien wat het effect daarvan was tijdens maandelijkse wedstrijden in de winter. Daarmee waren de goofies races geboren.

In de loop van de jaren zijn er steeds meer zeilers mee gaan doen zodat er nu soms meer dan 100 boten meedoen. Het zijn en blijven echter informele wedstrijden waarbij het plezier voorop staat. De goofies races worden gevaren van uit Colijnsplaat op de eerste zaterdagen van de maanden oktober tot en met april.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.