2 jaar en al zo veel rekeningen te betalen

Bron Gva.be

Hoeveel ellende kan een mens verdragen? 

Het nieuwe schooljaar begon in het gezin van Jean-Pierre Segers en Natascha Van Doorsselaer met een drama. Op 3 september brak er brand uit in hun flat in Merksem. Moeder Natascha (36) overleed dezelfde dag in het Stuivenbergziekenhuis. Dochtertje Amber (3) stierf twee dagen later. Kenneth (5) vocht dagenlang voor zijn leven. Hij revalideert nog steeds in een gespecialiseerd centrum en zal wellicht nooit meer de oude worden. Vader Jean- Pierre (36) bleef achter met Laura (1) en Keano (2). Het meisje logeerde op het moment van de brand bij kennissen, de jongste zoon herstelde in het ziekenhuis van een epilepsieaanval.

Voorgaande berichten :

Laura en Keano wonen sinds enkele maanden in Kemzeke bij de ouders van Natascha. Met vader Jean-Pierre is er niet veel contact meer. De grootouders proberen de jonge kinderen een nieuwe start te geven. Maar erg gemakkelijk wordt het hen niet gemaakt. Zeker niet nu er een brief van de deurwaarder is gekomen, op naam van Keano dan nog wel.

“Dat ventje van twee moet de ambulance betalen die hem eind augustus (enkele dagen voor de brand, red.) na een zware epilepsieaanval naar het ziekenhuis had gebracht.” vertelt opa Frank Van Doorsselaer aan GvA.

De oorspronkelijke factuur, voor een bedrag van 52 euro, werd naar de flat in Merksem gestuurd. Uiteraard ging die brief verloren in de brand. Ook de rappels werden naar het oude adres verstuurd. De deurwaarder viste uiteindelijk uit waar Keano verblijft en stuurde hem een aangetekende zending. De rekening was ondertussen opgelopen tot 152 euro.

Dit valt natuurlijk nog mee en is inderdaad een gedane kost. Maar moet dit dan opgestuurd worden naar een kind van 2? En het blijft niet bij 1 rekening. De grootouders van Keano en Laura worden overstelpt door rekeningen. “In december betaalde ik meer dan 1.000 euro aan allerlei facturen”, zegt Frank. “Gevolg: we staan nu in het rood. Nu komt daar nog de rekening van Kenneths verblijf in het ziekenhuis bovenop. Alweer 1.500 euro. Eigenlijk is het pijnlijk: wij proberen voor onze kleinkinderen te zorgen, maar we draaien wel op voor de zware gevolgen.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.