4 jaar voor kindermishandeling

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 30-jarige man uit Merksem vrijdag veroordeeld tot vier jaar cel en 550 euro boete voor de mishandeling van zijn twee stiefkinderen. Zijn 29-jarige echtgenote kreeg twee jaar cel met uitstel voor schuldig verzuim. Zij ondernam nooit iets om hem te stoppen, omdat ze zijn affectie niet wilde verliezen. De vrouw moet zich van de rechter laten begeleiden in verband met de opvoeding van en de omgang met kinderen.

De rechtbank vond de feiten bijzonder ernstig, temeer omdat haar oudste dochtertje vijf jaar geleden door haar toenmalige partner werd doodgeslagen. “De feiten hadden voor haar herkenbaar moeten zijn. Ook hij wist welk lot het oudste kind ondergaan had en hoe gevoelig dat bij zijn vriendin lag, maar dat weerhield hem er niet van dagelijks haar kinderen te slaan“, sprak de rechter.

Uit het psychiatrisch verslag blijkt dat de vrouw in haar jeugd emotioneel verwaarloosd werd, waardoor ze zich nu op doorgedreven wijze aan een partner hecht en bijzonder veel angst heeft om diens affectie te verliezen. Haar gevoelswereld is volledig op haar partner gericht. Volgens de deskundige toont ze geen spijt of berouw en voelt ze geen empathie voor haar kinderen. Hij vroeg zich ook af of ze wel in staat is haar kinderen op te voeden en vond een doorgedreven therapie nodig.

Beide kinderen zijn inmiddels geplaatst. De voogd die voor hen werd aangeduid, stelde zich burgerlijke partij en kreeg per kind een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro toegekend.

Vorig bericht.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.