Vaartkaai wordt afgesloten

Vanaf maandag 2 juni wordt de Vaartkaai langs het Albertkanaal in onderbroken voor alle verkeer. Dan begint de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met het afbreken van de brug. Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Bisschoppenhoflaan.

De Vaartkaai is een gekende sluiproute voor duizenden automobilisten uit Schoten, Wijnegem, Schilde en andere gemeenten ten oosten van Antwerpen om snel tot in de stad of haven te geraken. Na de werken aan de Noorderlaanbrug starten die aan de Oosterweelverbinding. Ook tijdens deze werken zal de Vaartkaai gesloten zijn. Mogelijk zal de situatie meer dan 4 jaar aanhouden.

De Vaartkaai wordt volledig onderbroken vanaf het Straatsburgdok en de IJzerlaanbrug. Vanaf de Gabriël Theunisbrug (Sportpaleis) is er geen verkeer toegelaten richting Antwerpen. Tussen de IJzerlaanbrug en de Gabriël Theunisbrug is er alleen verkeer richting oosten (Deurne, Schoten, Wijnegem) mogelijk.

Al vanaf de Houtlaan in Wijnegem wordt het verkeer naar de Bisschoppenhoflaan geleid. Ook voor fietsers is het niet mogelijk om de doorgang open te houden. Zij worden omgeleid via de Groenendaallaan.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.