Vernieuwen nutsleidingen Laaglandlaan

Vooraleer met de heraanleg van de Laaglandlaan te beginnen, vervangen aannemers de nutsleidingen. Een groot deel van de Laaglandlaan, de Pastoor Bampsstraat en een stuk van de Moeshofstraat krijgen nieuwe leidingen. De aanemers van de verschillende maatschappijen vervangen alle nutsleidingen. Het gaat om leidingen van water, elektirciteit, gas, telefoon en de kabeldistributie.

In de eerste week van juni zijn de werken gestart. Om de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken wordt er slechts aan één zijde van de straat en gefaseerd gewerkt. De aannemers beginnen aan de kant van het Kastanjeboomplein en werken vanaf het Kastanjeboomplein in de richting van de Michiel De Swaenstraat. Daarna volgt de overzijde tot aan het kruispunt met de Moeshofstraat. Als alles vlot verloopt zal dit gedeelte in de loop van september afgerond zijn. Hierna werkt men verder tot aan de Ringlaan. Nog later krijgen de Pastoor Bampsstrat en de Moeshofstraat (gedeelte tussen Laaglandlaan en Ringlaan) nieuwe nutsleidingen . Deze werken zijn voorzien in de 2009.

Om de hoofdleidingen te leggen, moeten de voetpaden worden opgebroken. De nieuwe leidingen worden eerst grondig getest om daarna de woningen erop aan te sluiten.
In afwachting van de eigenlijke heraanleg van de Laaglandlaan, die later in het jaar start, worden de voetpaden voorlopig terug hersteld.

Omdat de aannemers het voetpad moeten openbreken, is er onvermijdelijk enige hinder. Door in stukken en slechts aan één zijde van de straat te werken, zal de hinder beperkt blijven. De woningen zullen steeds bereikbaar zijn. Een tijdelijk parkeerverbod geldt enkel in het gedeelte waar gewerkt wordt. Het doorgaand verkeer zal weining hinder ondervinden van de werken.

De firma Eandis coördineert de werken. Hebt u nog vragen of wenst u meer informatie dan kan u terecht bij:

  • Marc Janssens, coördinator eandis, 03 360 34 34, marc.janssens@eandis.be
  • Luc Van Been, werftoezichter Eandis 0478 45 38 30
  • Stedelijk wijkoverleg Merksem

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.