Tram 6 doet het goed

Tram 6, die een verbinding maakt tussen bioscoopcomplex Metropolis en de wijk het Kiel, is een succes. Sinds de start precies een jaar geleden namen meer dan 2,6 miljoen reizigers de tram die het noorden van de stad met de zuidrand verbindt. Met een gemiddelde bezetting van 45,7 mensen per rit doet lijn 6 het bijna even goed als de drukke tramlijn 12 tussen het Sportpaleis en het nieuwe justitiepaleis aan de Bolivarplaats. De snelheid van de lijn heeft ongetwijfeld met het succes te maken, op een 15-tal minuten rij je van Merksem naar het Centraal Station.

Sinds 27 oktober 2007 is het spoor tussen Metropolis en de Minister Delbekelaan in gebruik. Lijn 6 werd de evenementenroute genoemd, omdat ze langs heel wat attracties passeert, denk maar aan het Sportpaleis, de Antwerpse Zoo en Antwerp Expo. Voor de bewoners uit de wijk Luchtbal en de omgeving rond de Groenendaallaan was het ook een verbetering van hun mobiliteit.

Volgens De Lijn wordt tram 6 nog belangrijker wanneer de tweede fase van de werken aan de Leien van start gaan (2010). Door tram 6 kan je dan de wagen parkeren in de buurt van Metropolis om dan met Lijn 6 naar het centrum te reizen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.