Kortrijk – OLSE 28 – 28

Het enige haalbare en min of meer voldoening schenkende dat OLSE dit jaar nog kan bereiken is scherprechter spelen in het titeldebat. En dat ze hiervan een echte doelstelling gemaakt hebben bewees de inzet waarmee ze op Kortrijk de wedstrijd aanvatten. De eerste 10 minuten waarin Bert Hens de orkestmeester was leverde een 4 – 4 stand op. Mandekking op Bert en een beetje pech 4 keer op rij op de paal en de lat gaven Kortrijk de gelegenheid om tot 8 – 5 uit te lopen na 15 minuten spelen. Nico Roelen die Bert kwam aflossen en Tom Hens met een immer secure Didier Vanderzeypen brachten OLSE terug tot 12 – 12 met nog 5 minuten te spelen. Zelfs het uitvallen, van een tot dan veel werk verzettende, Gert Corten met een knieblessure (hopelijk niet te ernstig) en een licht toegekende rode kaart voor Didier kon OLSE niet stoppen en bij de rust wezen de bordjes 13 – 14.

Na de rust kregen we een spannende wedstrijd met OLSE steeds aan de leiding onder impuls van een sterk spelende Sven Van Kerkhoven, Ward De Vos en Sven Goossens die Gert waardig verving. OLSE knokte ervoor en scheen 7 minuten voor tijd bij een 24-27 stand het laken verdiend naar zich toe te trekken tot …. Sven Van Kerkhoven uitviel met een enkelblessure (hopelijk valt ook dit mee) en …. vier domme balverliezen op rij Kortrijk de gelegenheid gaven om een scheve situatie nog recht te trekken 28 – 27 in de slotminuut.

Een prachtige assist van Nico naar Bert gaf deze laatste de kans om OLSE 15 seconden voor affluiten toch een beetje loon naar werken te geven 28 – 28. En …. 2 seconden te weinig speeltijd want Bert lanceerde in de slotseconde op een diefje Nico maar aan de middenlijn gaf de klok ongenadig het eindsignaal en moesten we vrede nemen met een gelijkspel.

OLSE: Nico Roelen 5, Ward De Vos 4, Sven Van Kerkhoven 4, Didier Vanderzeypen 3, Bert Hens 3, Tom Hens 3, Kristof Tyssen 3, Sven Goossens 2, Joost Vanderhallen 1.
Kortrijk: Janczyk 8, Leenaert 7, Vandenbulcke 7, Melange 3, Smyrgala 1, Lapitski 1, Strackx 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.