Debat & Egeltjesprijs

Affiche debat

Affiche debat

Ook dit jaar organiseert JongCD&V Merksem een Egeltjesprijs. De uitreiking hiervan gebeurt tijdens een debatavond op 25 april. Vanaf 19u is iedereen welkom in Parochiecentrum Sint Jozef (De zaal aan de straatkant bij De Garve) in de Van Praetlei 135 te Merksem. Om 19u30 beginnen we met het debat. Het debat wordt in goede banen geleid door Lex Moolenaar, journalist bij Gazet van Antwerpen.

De uitgenodigde toppolitici zullen hun mening kunnen geven over 2 thema’s. Zo zullen we te weten komen wie volgens hen de huidige economische crisis moet oplossen en hoe dit het beste gebeurt. Daarnaast mogen ze hun standpunt omtrent de Oosterweelverbinding komen uitleggen. Aanwezigen krijgen de kans om vragen te stellen.

Deelnemers aan het debat zijn Dirk De Kort (CD&V), Jan Jambon (NVA), Jurgen Verstrepen (LDD), Jan Penris (VB), Toon Wassenberg (SPa) en Annick De Ridder (OpenVLD).

Tijdens de pauze van het debat deelt men de Egeltjesprijs uit. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan een persoon, instelling of vereniging die zich op sociaal, economisch, politiek of cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt. Dit jaar kwam Renaat Jespers als laureaat uit de bus. Hij is bij velen gekend als priester op rust van o.a. de Sint Fransiscusparochie. Maar dit is niet de enigste parochie waar hij in Merksem actief was. En ook buiten Merksem kennen ze hem, tot in de Filippijnen. Wij willen Renaat bedanken hiermee voor zijn jarenlange inzet.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.