33 mensen verliezen job door sluiting PI Components

Het Amerikaanse concern Emerson Process Management sluit het dochterbedrijf PI Components in Merksem. Bij PI Components ontwikkelt en produceert men onderdelen voor hoogtechnologische meetapparatuur. 18 arbeiders en 15 bedienden verliezen hun baan. De productie wordt overgebracht naar productieplants in de Duitsland, de Verenigde Staten en China, omdat de loonkost in België te hoog zou liggen. De bedrijfsleiders argumenteren dat de loonkost van een gemiddelde werknemer in Merksem 92 procent hoger ligt dan de loonkost in China, en 38 procent hoger dan de loonkost in de VS. PI Components in Merksem is de kleinste productievestiging. 60 procent van het productievolume wordt gerealiseerd in Texas, de Chinese vestiging in Beijing realiseert 25 procent van het totale productievolume. Bij de vestiging in Merksem is dat 15 procent. De eerste overlegronde tussen de directie en het personeel gaat deze week nog van start.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.