5 jaar cel gevorderd voor aanmaak van partydrug GHB

Het openbaar ministerie heeft vorige week donderdag 5 jaar cel en een boete van 8.250 euro gevorderd voor de 21-jarige Wesley T. uit Merksem. In een poging om geld te verdienen, had hij met gootsteenontstopper zelf GHB vervaardigd en de partydrug verkocht in dancings. De zaak is donderdag behandeld voor de correctionele rechtbank van Antwerpen.

De beklaagde werd opgepakt toen hij op 21 januari 2009, in het station van Mechelen, 2,3 gram speed kocht. In 2007 werd hij al eens veroordeeld tot een jaar met uitstel voor het dealen van drugs. Ook probeerde hij valse bankbiljetten te maken, wat hem een nieuwe veroordeling tot een jaar cel opleverde.

Na zijn vrijlating kocht hij via het internet GBL – een grondstof om GHB te maken. De verkoop van GBL bracht echter niet genoeg op. Hij kocht daarom een nog grotere hoeveelheid aan en voegde er gootsteenontstopper aan toe om GHB te verkrijgen. Dat mengsel verkocht hij in dancings. De rechtbank wees hem erop dat GHB al veel mensenlevens geëist had. Het vonnis volgt op 11 juni.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.