Districtsbestuur wil bussen laten omrijden

Het districtsbestuur vraagt aan De Lijn om buslijnen 66 en 123 tot het einde van de werken in de Laaglandlaan om te leiden via de Catershoflaan in plaats van De Lunden. Na jaren ijveren bekwamen de bewoners van De Lunden onlangs dat er voortaan maar één autobus meer door hun straat zou rijden. De straat heeft een hoge parkeerdruk en auto’s dienen vaak uit te wijken op het fiets- of voetpad om de bussen te kruisen. Met de heraanleg in de Laaglandlaan werden bussen 66 en 123 tijdelijk opnieuw door De Lunden gestuurd. Het Merksemse districtscollege is verbolgen over het feit dat De Lijn gesteld heeft dat het district bevoegd is voor de verkeersomleidingen op het Merksemse grondgebied. ‘Het zijn de stedelijke diensten en De Lijn die samen de omleidingen uitwerken, zonder inspraak van het district’, vertelt bevoegd districtsschepen Kris Janssens (Open VLD) in Het Nieuwsblad.

1 comment on “Districtsbestuur wil bussen laten omrijden

  1. Thin

    En hoeveel bussen denken ze dat er over de Catershoflaan rijdt op een uur? 😈

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.