Hang de vlag uit met de Bevrijdingsfeesten

Op zaterdag 3 oktober 2009 is het precies 65 jaar geleden dat Merksem werd bevrijd en dat moet gevierd worden. Een heel weekend lang wordt de buurt ondergedompeld in de sfeer van de jaren veertig, met onder meer een historische herbeleving van de bevrijding, een bevrijdingsoptocht langs de Bredabaan, een bevrijdingsloop en optredens van het Pasadena Roof Orchestra en Lia Linda. Om 23 uur is er een spectaculair vuurwerk in ware Disney-stijl. Dat moet het hoogtepunt van de feesten worden. Van op de vijver in het Bouckenborghpark worden honderden vuurpijlen de lucht ingeschoten op aangepaste muziek.

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan de inkleding van ons district. Hang op 3 oktober een vlag buiten. Best geen Duitse, maar eerder een Belgische, een Canadese, een Britse of een Merksemse vlag.

Het district laat weten dat kentekens of symbolen die verwijzen naar fascisme of nazisme niet toegelaten zijn.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.