Merksenaar schiet man neer aan Zilvermeer

Op 6 september werd de 65-jarige Albert Wils uit Balen in het hoofd geschoten. De man en zijn vriendin waren aan het fietsen over het jaagpads aan het Zilvermeer in Mol. Alhoewel het ‘slechts’ ging om een kogeltje uit een loodjesgeweer moest het operatief verwijderd worden.

Na het verspreiden van een robotfoto kon de politie de dader snel oppakken. Het personeel van het Zilvermeer zag een gelijkenis met een van de vaste gasten, de 18-jarige B.K. uit Merksem. Hij werd opgepakt en verhoord. Hij heeft de feiten ook toegegeven. Het ging wel om een ongeluk.

Een dag voor het incident had hij uit de gebouwen van de zeilclub drie luchtdrukgeweren en drie laserpistolen gestolen. Nadat de bejaarde was beschoten, had M.C. (15) uit Zele het geweer verstopt. Ook hij legde bekentenissen af. Beide verdachten mochten na verhoor beschikken.

De twee daders waren in een bos langs het jaagpad aan het schieten op een zelfgemaakt doel. Een misser heeft ongewild het slachtoffer geraakt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.