Opschorting en vrijspraak voor voetbalgeweld

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ibrahim A. (22) een opschorting gegeven voor zijn betrokkenheid bij het gewelddadig incident na de voetbalwedstrijd van Rapid AC tegen V&O United uit Merksem vorig jaar in het Rivierenhof in Deurne. De andere beklaagde, Aziz A. (20), werd vrijgesproken. Het openbaar ministerie had voor beiden twaalf maanden cel en 550 euro boete gevorderd. Het geweld gebeurde op 12 januari 2008, na de wedstrijd bestormden een twintigtal jongeren het veld. De scholieren van V&O United werden geslagen en geschopt, bekogeld met stukken baksteen en belaagd met paraplus. Zeven onder hen en de trainer raakten gewond.

Uit het onderzoek bleek dat het om een wraakactie ging voor een eerder incident tussen V&O United en Belgica Edegem. De relschoppers hadden op voorhand afgesproken via sms en waren samen naar het Rivierenhof getrokken. Volgens de procureur waren Aziz A. en Ibrahim A. betrokken bij de vechtpartij, maar de rechtbank vond dat wat de eerste beklaagde betrof niet bewezen. De vzw Koninklijke Vlaamse Voetbalbond stelde zich burgerlijke partij en kreeg één symbolische euro schadevergoeding.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.