Lijk is niet van 16 jarige

De Antwerpse politie heeft een flater van formaat geslagen. Ze verklaarde dat in een dok in Merksem het lijk van de 16-jarige Lesley Van Den Broeck was aangetroffen. Ze gingen er van uit dat het vermiste meisje zelfmoord had gepleegd. Het bericht verscheen onmiddelijk op het internet, o.a. op deze site en de ochtend nadien in de meeste kranten. Maar het bleek dat de verspreide informatie foutief was: het ging om een 47-jarige vrouw. Het bericht vescheen ook eerst in de pers, terwijl de ouders nog niet op de hoogte waren gebracht. Door de misser stortte Sandra Van Den Broeck, de moeder van Lesley, volledig in. “Ze moesten me kalmeermiddelen geven”, liet ze aan de krant Het Laatste Nieuws weten. Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens bood persoonlijk zijn excuses aan. De familie dient geen klacht in.

Intussen blijft Lesley Van den Broeck sinds maandag 30 november vermist. Dit is langer dan in het oorspronkelijke bericht gemeld werd. Donderdag telefoneerde ze nog naar haar moeder om te zeggen dat ze zich niet ongerust moest maken.

Het lijk dat in het Dokske werd gevonden is dat van een 47-jarige vrouw, ook uit Merksem. Ze was vermist sinds zaterdag. Vermoedelijk ging het om een wanhoopsdaad. Ze had een afscheidsbrief achtergelaten. Haar auto werd ook in de buurt aangetroffen, met de sleutels nog in het contact.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.