Stad start met aanleg van korfbalvelden in kunstgras

Het college keurde de gunning voor de aanleg van drie korfbalvelden in kunstgras goed.  Met de aanleg van de velden in kunstgras zet het stadsbestuur in op het verbeteren van de kwaliteit van de sportinfrastructuur in Antwerpen. Het stadsbestuur wil deze legislatuur een grondige inhaalbeweging realiseren voor zowel de sportinfrastructuur als de sportstimulering. De visie, missie, doelstellingen en acties van deze inhaalbeweging werden vertaald in het sportbeleidsplan 2008-2013.

Het aanleggen van kunstgrasvelden is één van de vele concrete acties die het tekort aan kwantiteit en kwaliteit van de sportinfrastructuur moet wegwerken. In een sterk verstedelijkte omgeving met beperkte beschikbare ruimte is het zeer moeilijk om bijkomende sportvelden aan te leggen, zodat het vervangen van natuurgrasvelden door kunstgrasvelden een belangrijke opportuniteit is. Een kunstgrasveld biedt naast de sporttechnische en sportmedische eigenschappen, het voordeel dat het in alle weersomstandigheden steeds bespeelbaar is.

In een eerste fase legt de stad kunstgrasvelden voor korfbal aan op de locaties:

  • August van Cauwelaertlaan op Linkeroever
  • Fortsteenweg in Merksem
  • Drakenhof in Deurne.

De uitvoering van de werken is voorzien tijdens de periode mei – augustus 2010, net na het huidige sportseizoen. In een tweede en derde fase worden tijdens de periode 2010-2012 bijkomende kunstgrasvelden voor voetbal gepland.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.