Probleem met vacature?

Vorige week plaatsten we een bericht met een vacature voor een “teamcoördinator voor de loketmedewerkers van het district Merksem”. Deze vacature zorgt echter voor commotie aangezien alleen personen met een officieel bewijs van arbeidshandicap kunnen aan deze selectie kunnen deelnemen. En dit is in principe discriminatie. Een vacature mag namelijk geen onderscheid maken op basis van ras, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, geloof, levensbeschouwing, vermogen of handicap. Elke vacature moet voor iedereen openstaan.

De Vlaamse regering verplicht echter dat de Vlaamse overheid en de lokale besturen minstens 2 procent van het personeelsbestand invullen met personen die een arbeidshandicap hebben. Om dat quotum te halen, mogen ze dus vacatures uitschrijven die alleen tot die doelgroep gericht zijn.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.