85ste Schaal Sels

Op zondag 29 augustus heeft de 85ste editie van Schaal Sels plaats. De jaarsklassieker Schaal Sels staat garant voor 200 km koers in Antwerpen en omgeving. De spectaculaire professionele wielerwedstrijd rijdt door het dichtstbevolkte woongebied van Vlaanderen en komt zo langs de voordeur van 600.000 inwoners. Natuurlijk met aankomst op de langste winkelstraat van Belgie, de Bredabaan te Merksem. Kasseistroken en smalle polderwegen met de steeds aanwezige wind in de Antwerpse Noorderpolders kleuren deze harde, mooie en een boeiende wedstrijd.

De internationale wielerwedstrijd Schaal Sels met officiële start in het hartje van de Stad Antwerpen, aan het Steen, zal door alle Antwerpse districten rijden. En gaat zelfs over de Nederlandse grens door de winderige Zeeuwse polders langs de gemeenten Reimerswaal en Woensdrecht om langs Hoogerheide en de Noord-Brabantse wal in Ossendrecht terug op Belgische bodem te komen. Via de Antwerpse Noorderpolders met de vele kasseistroken in de districten Berendrecht en Zandvliet gaat de wedstrijd verder langs Stabroek, Putte-Kapellen, Kapellen en Hoevenen om vanaf Ekeren terug over stadsgrondgebied te rijden.

De finale in Merksem met vier plaatselijke ronden en aankomst op de Bredabaan, traditioneel de bakermat van deze historische wielerwedstrijd, sluit deze Antwerpse Parijs-Roubaix ongetwijfeld in schoonheid af met een verdiende overwinnaar.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.