17 oktober – K Merksem SC – Houtvenne 1-1

In een leuke en evenwichtige wedstrijd leek het er even op alsof Merksen zondagnamiddag voor zo’n 250 toeschouwers door een eigen doelpunt van Joris Saenen de tweede thuisoverwinning van het seizoen ging boeken. Dezelfde Saenen maakte zijn fout echter later in de wedstrijd weer goed door een penalty te versieren, die door Maamar perfect werd omgezet. Met 1-1 kreeg de wedstrijd een acceptabele uitslag, al vond heel Merksem achteraf dat men twee punten had laten liggen.

Met Vervecken terug in de ploeg na een lange kwetsuur, Moussaoui en Chukwugbo op de bank en Demba, ondanks zijn uitvallen tijdens de training van donderdag, speelklaar nam Merksem van bij het begin het initiatief. Vooraf was gewaarschuwd voor een fysiek sterk Houtvenne, maar vanmiddag in de Rode Loop moest KMSC op dat vlak absoluut niet onderdoen voor de bezoekers. De thuisploeg was sterk in de duels en straalde weer de gretigheid uit waaraan het vorige week op Vlimmeren leek te ontbreken.

Vooral de terugkeer van Vervecken deed de ploeg goed. De ranke middenvelder was uiterst actief en had een geweldige comeback kunnen vieren wanneer hij één van de drie grote kansen die hij in de tweede helft kreeg had weten te verzilveren.
Ondanks het grotere spelaandeel van Merksem waren de betere kansen voor Houtvenne, maar zoals dat de hele match het geval was ontbrak het de mannen uit Ramsel aan de nodige nauwkeurigheid in de afronding. Omdat Merksem voorzichtig was gestart en eigenlijk maar met ̩̩n echte spits РDemba Рspeelde hadden ook zij moeite de defensie voor doelman Philip De Winter. Van den Hove leek kort voor de rust op weg naar het doel van De Winter, maar in plaats er echt voor te gaan koos de Merksemse middenvelder voor een fopduik na een zeer licht contact. De arbiter trapte er dan ook niet in, en met nog enkele onschuldige schoten van afstand als enige wapenfeiten zocht men met 0-0 de cabines op.

Na de pauze een zelfde beeld, met dit verschil dat Demba iets vaker ondersteund werd door aansluitende middenvelders. De kwaliteiten van de Malinees zijn onmiskenbaar, maar zoals al eerder bleek hebben zijn ploeggenoten soms moeite hem juist aan te spelen, of krijgt hij de bal op momenten dat hij de bal helemaal niet moet krijgen. De iets offensievere spelopvatting van de gastheren leek zich op het uur in klinkende munt uit te betalen. Na een mooie aanval mocht Vervecken moederziel alleen een hoek uitkiezen, maar vanaf een meter of 12 besloot hij in het zijnet.

Vijf minuten later was het echter wel raak. De goed spelende Segun Shabi zette voor vanaf de linkerkant en met meerdere Merksemse aanvallers in zijn rug kopte Joris Saenen de bal over zijn eigen doelman: 1-0. Direct na de openingstreffer had Demba de 2-0 op zijn schoen, maar zijn poging tot een lob ging door een oneffenheid in het veld ver naast.

Die kans was voor Houtvenne het startsein om aanvallend meer initiatieven te ontplooien, en via de goed ingevallen Niels Luyten wist men Merksem aardig onder druk te zetten. Bij een van die aanvallen die eruit voortkwamen moest Sven De Doncker aan de noodrem gaan hangen om de doorgebroken Saenen de doorgang naar het doel te beletten. De arbiter had geen andere keuze dan de bal op de stop te leggen en Maamar maakte geen fout:1-1.

In de slotfase hadden beide ploegen nog enkele kansen, al waren de beste voor Merksem. Vooral Khalid Moussaoui zal de komende dagen misschien nog wel eens terugdenken aan die dot van een kans die hij op een kwartier van het einde op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Maar oog-in-oog met De Winter was de Houtvennese doelman de sterkste.

Mick Wuyts zei een goede wedstrijd van zijn ploeg te hebben gezien. “Zeker na de mindere wedstrijd van vorige week hebben de jongens het deze week toch goed opgepakt. We winnen dan vandaag misschien niet, maar dit gelijke spel betekent mentaal best veel. In deze reeks kan uiteindelijk elk punt tellen. Maar zo hebben we er van de laatste vier wedstrijden maar één verloren. Hadden we de kansen iets beter benut, hadden we hier gewoon drie punten gepakt. En eerlijk gezegd: als er een ploeg verdiend had hier te winnen dan waren wij dat wel,” aldus Wuyts.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.