Voetbal, 1e Provinciale: Verbroedering Arendonk – K Merksem SC 2-2

Na een geweldige eerste helft ging Merksem met 0-2 de rust in. De thuisploeg kwam echter zeer sterk uit de cabines en zette SC stevig onder druk. Toch waren voor beide doelpunten van Arendonk fouten van de arbiter nodig. Merksem speelde het laatste half uur met een man minder door een rode kaart voor De Doncker. Beide ploegen hadden daarna kansen op de overwinning, maar al met al was 2-2 een uitslag waar iedereen mee kon leven.

Vooraf rekenden weinig mensen op een resultaat voor Merksem op het veld van Arendonk, want die ploeg stond niet voor niets vierde en was zelfs even koploper. Maar na een voorzichtig eerste kwartier, dat zich voornamelijk rond de middellijn afspeelde, durfde Merksem meer initiatieven naar voor te ontplooien en daar werd men vrijwel direct voor beloond. Demba zette veel druk op de Arendonkse defensie, bracht de bal tot bij Miles Vissers (goede wedstrijd) en de nog weinig trefzekere aanvaller rondde beheerst af: 0-1.

De voorsprong was verdiend en de bezoekers onderstreepten dat in het vervolg van de eerste helft. De defensie rond De Doncker en Vannuten stond als een huis, op het middenveld deelde Van Hove de lakens uit en in de voorste linie waren Demba, Moussaoui en Vissers keer op keer ongrijpbaar voor de verdedigers van Arendonk.

Het Merksemse overwicht zorgde een kwartiertje na de openingstreffer voor een tweede goal. Vissers zette goed door op de rechterflank, trok laag en hard voor en zag zijn inzet aan de eerste paal via verdediger Toon Essers achter doelman Joris Smeyers verdwijnen: 0-2. Een ongekende luxe voor SC, die men in het verdere verloop van de eerste helft met het benutten van een of twee van de goede kansen die men kreeg nog een pak comfortabeler had kunnen maken. Zo geschiedde echter niet en dus ging men de rust in met ‘slechts’ een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft werd snel duidelijk dat Arendonk-coach Luc Reumers tijdens de pauze de juiste toon had gevonden, want zijn ploeg begon zeer scherp, en zette Merksem vrijwel direct onder druk. Toch waren er twee flinke fouten van de arbitrage voor nodig om de gastheren aan doelpunten te helpen. Eerst werd een overtreding op Sven De Doncker over het hoofd gezien waardoor Kristof Ooms voor 1-2 kon zorgen. Een kleine 10 minuten later werd de bal uit de handen van doelman Dennis Gys getikt en mocht Ooms zijn tweede van de middag laten aantekenen.

De scheidsrechterlijke dwalingen zorgden voor veel irritatie bij Merksem, en het werd er niet beter op toen Shabi geel kreeg na een fopduik van Nick Janssen en een penaltyfout op Sacha Vervecken niet werd bestraft. Dat laatste noopte De Donkcer ertoe de arbiter met enkele bijnamen te bedienen, hetgeen de man in het zwart een dermate zwaar vergrijp vond dat hij een rode kaart op zijn plaats achtte. Dom van De Donkcer, klein van de arbiter.

Met tien man geraakte SC steeds moeilijker onder de druk Arendonkse druk uit, maar met Beyens als gelegenheidsverdediger en Demba centraal op het middenveld wist SC toch nog enkele kansjes bijeen te spelen en had men bijna nog de drie punten te pakken.

“Vooraf hadden we voor een punt getekend,” meende Merksem-trainer Mick Wuyts na afloop. “Gezien het verloop van de wedstrijd is dat ook wel terecht. Ik kan mijn spelers heel weinig verwijten. Oké, Sven mag zich niet zo laten gaan, maar dat komt ook door de frustratie die zich ophoopt. De arbiter had een paar zeer spijtige beslissingen. Maar los daarvan hebben we het zeer slim aangepakt. Miles ramde op training alles binnen en mocht dus starten, waardoor Beyens op de bank begon. We hebben het tegen een zeer degelijke tegenstander heel goed gedaan. Ik ben tevreden over ons spel.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.