Ook Gaston Berghmans viert 450 jaar Merksem

En iedereen mag meevieren!

Op maandag 23 mei bestaat Merksem 450 jaar. Naast het feest dat het district organiseert, kunt u ook vieren met Gaston Berghmans. Hij organiseert op 21 mei een feest voor jong en oud te organiseren. Dit zal zaterdagmiddag plaatsvinden op het Victor Roosensplein. De locatie is niet toevallig gekozen, het is daar dat het standbeeld van ‘Joske Vermeulen’, het overbekende typetje van Gaston Berghmans, staat.

Op het programma staan Maurice Wouters, bekend van zijn rol als Cyriel in Wittekerke en Gerd De Ley. Maurice Wouters komt muziekmaken met zijn draaiorgel terwijl Gerd De Ley verhalen komt vertellen voor groot en klein. Ook Gaston zal aanwezig zijn, maar of hij zelf iets gaat doen is nog niet geweten.

Met het feest wil Gaston Bergmans ook een goede doel steunen. Aan het standbeeld van Joske Vermeulen komt een spaarpot ten voordele van jonge kankerpatiëntjes. Dokter Beaucourt zal dit geld later overhandigd krijgen.

Ook het district helpt. ‘We verlenen erg graag onze logistieke medewerking aan het evenement van Gaston Berghmans’, stelt districtsschepen van cultuur Koen De Cock(CD&V) in Het Nieuwsblad.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.