Gratis zwemmen

Woensdag kon men door omstandigheden gratis zwemmen in het zwembad van Merksem. Geen speciale actiedag, maar een tekort aan personeel zorgde ervoor dat er niemand aan het onthaal zat. Iedereen mocht dan ook gewoon gratis binnen.

Normaal heeft het zwembad van Merksem 3 medewerkers die het onthaal verzorgen. Gisteren was er slechts 1 van de 3 aanwezig. Aangezien en ook bij de andere Antwerpse zwembaden met een personeelstekort zat, kon er niemand overkomen om hulp te bieden. Aangezien het geen optie was om het zwembad te sluiten, liet men de mensen gratis binnen.

Aan de basis van het probleem liggen, raar maar waar, de promotiekansen van de medewerkers van de Stedelijke diensten. De laatste tijd zijn er blijkbaar veel medewerkers die slaagden in bevorderingsexamens waardoor de stad verplicht is om deze mensen over te plaatsen naar een andere, hogere, functie. Een vermindering van het aantal personeelsleden, nog wat ziekte er bij en enkele personen die vakantie hadden en je zit al snel met te weinig volk om een minimum dienstverlening te garanderen.

De stad hoopt, in afwachting op nieuwe aanwervingen of overplaatsingen, het tekort op te vangen aan de hand van tijdelijke werknemers.

1 comment on “Gratis zwemmen

  1. cram

    Tja het stad heeft vorige maand nog Dirk Martens ontslagen,die bij het onthaal werkte.En nu zitten ze met de gebakken peren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.