Terrein dieren Fort wordt aangepast aan wetgeving

Het terrein met dieren in het Fort van Merksem is te klein. District en stad zijn verplicht om dit aan te passen naar de wetgeving. Dit wil zeggen dat een uitbreiding van het terrein nodig is. Niet zo maar een uitbreiding, maar een wisselweide. Af en toe moet een deel van het terrein afgesloten worden om o.a. het gras te laten groeien. Daarom hebben de dieren een extra stuk terrein nodig. Dit is een gevolg van de beslissing om de geitjes uit het gemeentepark over te brengen naar het Fort. De locatie achter het zwembad voldeed al langer niet en aanpassingen bleken te duur. Ook daar zou men trouwens de terreinen fors hebben moeten uitbreiden. Om toch nog dieren te houden heeft men die geitjes dan overgebracht naar het Fort van Merksem. Hier wordt al jaren aan een mooie accommodatie gewerkt, zo werd de speeltuin ook opgezet rond de dieren.

De scouts en gidsen van de 41ste Koningin Astrid, de scouts uit het Fort, gaan niet akkoord met de aanpassingen. Zij gebruiken het veld dat nu als wisselweide zal worden gebruikt om op te spelen. Ze voeren nu zaterdag actie tegen de inname van “hun” speelveld. Districtschepen voor jeugd Sonja De Meyer (CD&V): “De communicatie had beter kunnen lopen, we hadden de scouts op voorhand van de beslissing op de hoogte kunnen brengen, maar de scouts huren enkel de lokalen, niet de terreinen. De grasvelden van het Fort behoren niet toe aan de verenigingen. Willen we de dieren behouden aan het Fort moeten we daar wel uitbreiden. We kozen ervoor om de dieren te behouden, juist voor de kinderen.”

Andere uitbreidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld meer naar het voetbalveld toe, werden onderzocht maar voldeden niet.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.