Schutter nam taxi om zijn pistool te halen

Het lijkt er op dat de man die gisteren 2 mensen neerschoot in Grand-Café Groenendaal een taxi nam om even thuis zijn pistool te gaan halen. Dit vertelt taxichauffeur Frank Van De Walle (54) aan GvA. Van De Walle was één van de ongeveer acht personen die op het moment van de feiten in het c&fé aanwezig was. Hij is een vaste klant.

“Een laffe moord, maar ik voel me schuldig. Want ik heb de man naar Berchem gebracht en ook terug naar het café.” vertelt de man aan GvA. Waarschijnlijk was de dader per taxi zijn wapen gaan halen.

Verder vertelt de taxichauffeur dat de man gedronken had, maar een rustige indruk gaf. Van De Walle had er niets speciaal aan opgemerkt. Op vraag van de man reed hij aar Berchem en terug, zogezegd om geld af te halen om de rekening te betalen.

Het artikel op Gva.be kunt u hier lezen.

Bij terugkomst sprak de dader één van de mannen in het café aan, ze gingen naar de roersruimte en daar schoot hij hem drie kogels in de rug. Daarna schoot hij een man in de borst die aan een tafel een bord pasta zat te eten. Deze man overleed later aan zijn verwondingen, de vader van de man zat mee aan tafel.

Na de schietpartij liep de schutter naar buiten, hield hij een wagen tegen en verplichtte de chauffeur om naar Berchem te rijden. Volledig in de war reed deze persoon dan maar verder naar zijn werk in Lint, waar zijn werkgever de politie contacteerde.

De schutter is nog altijd spoorloos. En ook over het motief is nog niets geweten. Volgens getuigen was er eerder in de nacht een woordenisseling tussen dader en slachtoffer en had de dader op dat moment een slag in het gezicht gekregen. De politie vermoed dat het om een afrekening binnen het Albanese milieu gaat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.