Petitie voor geluidsschermen

De Merksemse Sandra Picart, uit de wijk Distelhoek, is gestart met een petitie voor de plaatsing van een geluidsmuur aan die wijk. Volgens haar is het constante luide geraas van de autoweg slecht voor de gezondheid. En dat er veel geluid is, dat valt haar de laatste 2 jaar meer en meer op. 2 jaar geleden werd ze namelijk ziek en sindsdien is ze veel thuis. Rustig in de tuin zitten of ’s nachts rustig slapen is volgens de Merksemse haast uitgesloten. De combinatie van goederentreinen en snelweg zorgt voor een onophoudelijk geraas.

De vrouw sprak met haar buren en hoorde ook daar veel klachten. Ze is zich gaan verdiepen in het fenomeen van lawaaihinder en schrok van de inpact die dit kan hebben op de gezondheid. Afgelopen zaterdag startte ze een petitie om geluidschermen te plaatsen. In enkele dagen tijd heeft ze meer dan 300 handtekeningen verzameld. Dinsdag trok ze met een klacht naar het districtshuis.

Districtvoorzitter Gilbert Verstraelen (sp.a) laat in Het Nieuwsblad weten op de hoogte te zijn van de problemen. In de gesprekken met de BAM omtrent de Oosterweelverbinding werden er ook afspraken gemaakt rond geluidwerende maatregelen. Maar aangezien de Lange Wapper er niet komt en het dossier opnieuw in studiefase is, zal het afwachten zijn.

2 comments on “Petitie voor geluidsschermen

  1. Tony H.

    Als we moeten wachten tot BAM iets zal doen of zoals de plannen nu zijn totdat de Lange Wapper er ligt ….. dan praten we ten vroegste over 2022 voor een verbetering van de toestand aan de wijk Distelhoek of zelfs maar het aanleggen van een geluidsmuur ter hoogte van de Ijsvogelstraat. Als je ziet waar ze in het Vlaanderenland overal muren optrekken, en soms maar voor 1 boerderijtje … dan is dit uitstel en niks doen voor minstens 10 jaar een vorm van schuldverzuim.
    Misschien moeten we de Ring eens blokkeren voor er actie komt. Brave burgers worden anders met een kluitje in het riet gestuurd…..

  2. YVES HELSEN

    Tony H: Wat u schrijft is onjuist. Bij het aanhouden van het BAM-tracé gaat er juist meer geluidshinder zijn. Er komt dan namelijk meer verkeer (vanuit de nieuwgebouwde A102) bij. Dus voor de distelhoek is het aanhouden van het BAMtracé een bedreiging.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.