Cannabiskwekers krijgen 3 jaar met uitstel

De correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeelde woensdag 2 beklaagden tot 3 en een 3de tot 30 maanden cel, alleen de reeds ondergane voorhechtenis effectief. De mannen hadden in Merksem en Willebroek cannabisplantages. Het bestaan van een 3de plantage in Breeachtte de rechtbank niet bewezen. Van de 147.655,20 euro die de bende ermee verdiend heeft, werd 100.000 euro effectief verbeurd verklaard.

2 weken geleden begon het proces met een valse noot. De openbaar aanklager moest toegeven dat het een man (34) uit Zwijndrecht had gedagvaard, hoewel hij door de raadkamer al buiten vervolging was gesteld. De man mocht dan ook meteen beschikken. Het ging om de eigenaar van het pand aan de Maantjenssteenweg waar een plantage met 800 planten werd ontdekt. Dankzij een tip van omwonende en een controle van het stroomverbruik kwam de politie bij het pand terecht. Een koppel Letten woonde er en onderhield de plantage in ruil voor onderdak.

Er was al 2 keer geoogst. In het pand werden ook documenten en sleutels gevonden die verwezen naar twee andere locaties in Willebroek en Bree. Samir E.H. (32) was eigenaar van het pand aan de Floridastraat in Willebroek, waar de politie een plantage aantrof van 650 planten.

In een huis in de Molenstraat in Bree was de kwekerij al ontmanteld, maar de rechtbank oordeelde niet bewezen dat de beklaagden ook daarbij betrokken waren. Maris B. (31) en Nadezda J. (29) kregen 3 jaar cel. Compaan Samir E.H. kreeg 30 maanden en Sergejs F., de eigenaar van het pand in Willebroek werd vrijgesproken.

In de beide panden was het de leverancier van de elektriciteit opgevallen dat er pieken van stroomverlies waren, het gevolg van strook aftappen voor de meter. Aan IMEA moeten de veroordeelden 33.231 euro betalen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.